سخنی خودمانی
نویسنده : محسن صاحبی
بهار نزدیک است و صدای خوش پرندگان و شکوفه های بهاری و رویش علف ها نوید زندگی دوباره در طبیعت را می دهند و طبیعت دوباره شروع می کند...
بیایید ما هم دوباره شروع کنیم و با همدلی و اتحاد جامعه ای سالم ، پویا و شاد داشته باشیم. متأسفانه دو مشکل بزرگ اعتیاد و بیکاری که در کل کشور نمایان است و سرمنشأ بسیاری از فسادهای دیگر است، در روستای ما هم دیده می شود. اما به فرموده قرآن کریم خداوند سرنوشت هيچ قوم (و ملتي) را تغيير نميدهد مگر آنكه آنها خود را تغيير دهند.
شاید اگر بگویم که با حل مشکل اشتغال جوانان در روستا ، نیمی از مشکل اعتیاد رو هم حل کردیم سخن گزافی نباشد زیرا بیکاری و اعتیاد رابطه مستقیمی با هم دارند هر چند که در زمینه اعتیاد دلایل زیادی وجود دارد.
اشتغال در روستا به علت زندگی ارزانتر و در کنار هم بودن اقوام و خویشان بسیار مناسب است ، اما ایجاد اشتغال هماهنگی و اتحاد اهالی و برنامه ریزی ، تلاش ،همت و پیگیری هرچه بیشتر مسئولین روستا را می طلبد.
اتحاد و یکدلی شکل نمی گیرد جز با اعتماد به یکدیگر. مناسب ترین افراد برای برداشتن اولین قدم در این زمینه مسئولین هستند ، هر چند مردم افرادی را که امین و مورد اعتماد خود هستند انتخاب می کنند اما انجام برخی کارهای کوچک مانند موارد ذیل سبب اعتماد بیشتر و اتحاد قوی تر خواهد شد.
- در اولین قدم نصب یک تابلو اعلانات در میدان قلعه یا مکانی که تجمعات بیشتر صورت می گیرد.
- اعلام برنامه ها و اقدامات انجام شده و در دست اقدام مسئولین
- اعلام صورت ریز مالی بودجه و اقدامات انجام شده
این اقدامات نتنها باعث اعتماد سازی بیشتر ، بلکه باعث ورود اهالی به بحث های پیرامون روستا و توجه بیشتر آنها به کارهای دسته جمعی و در نتیجه علاقه مندی بیشتر آنها به پیشرفت روستا می گردد.
از آنجا که شغل اکثر اهالی کشاورزی و دامداری می باشد موارد زیر پیشنهاد می شود.
- درخواست برگزاری کلاس های کشاورزی توسط جهاد کشاورزی و ترغیب اهالی بخصوص جوانان جهت شرکت در کلاس ها
- استفاده از دانش آموختگان رشته های مربوط به کشاورزی (جهت تعلیم روش های نوین کشاورزی ، استفاده از محصولاتی که مطابقت بیشتری با آب و هوا و خاک روستا دارند و ...)
- جذب منابع مالی از طریق بودجه و در نهایت مردم جهت سیمانی کردن مجاری آب قنات ها با توجه به خشکسالی و کمبود آب و هدر رفت زیاد آب در این حوضه
- ترغیب و حمایت جوانان به ایجاد گلخانه ها ، پرورش قارچ ، گاوداری ها و ... (منابع مالی میتواند از طریق شراکت اهالی روستا و وام های کم بهره ، جذب کمک های مالی از نهادهای مربوطه در صورت امکان، تأمین گردد.)
- دعوت از جوانان ماهر روستا (مقیم و غیرمقیم) جهت تأسیس کارگاه ها (مانند کارگاه خیاطی) و حمایت آنها در پیداکردن بازارهای فروش
پیگیری موارد زیر جهت بهبودی فضای روستا:
- درخواست از مسئولین مربوطه بصورت اجماء و در صورت نیاز جمع آوری امضاء از کل اهالی جهت استفاده از آب لوله کشی شده دزگنج برای درخت کاری و فضای سبز در قسمت منبع آب (یا مکانی دیگر) و یا بازگشت به مالکین قدیمی.
- ترغیب اهالی روستا برای اجرای طرح هادی و برطرف کردن مشکلات مربوطه و درخواست راهکار از خود اهالی.
- برگزاری جلسات عمومی با اهالی روستا در مورد مشکلات روستا به صورت هر سه ماه یکبار یا دوره های زمانی دیگر.
انجام مواردی مانند ذیل جهت بالابردن روحیه اهالی:
- بهبود زمین فوتبال خاکول با استفاده از امکانات روستا و اختصاص زمین های بیشتری جهت ورزش جوانان (با کمک و درخواست خیرین) و برگزاری مسابقات ورزشی
- برگزاری کارهای دسته جمعی (مانند پخت آش نظری که در عید فطر جدیداً انجام می گیرد)، برگزاری جشنها و مراسم های مذهبی و دعوت از اهالی بخصوص جوانان و دخیل کردن آنها در انجام کارهای این مراسمات
امید است که دوستان نیز با افزدون پیشنهادات خود (از طریق همین وب سایت) منبعی مناسب جهت استفاده ،برنامه ریزی و بحث پیرامون مسائل روستا، برای مسئولین ، مردم و دانش آموختگان روستا فراهم گردد.
با تشکر